امروزه تقریباً تمام سازمانهای کوچک و بزرگ از شبکههای کامپیوتری استفاده میکنند تا بتوانند در هزینههای مربوط به منابع سختافزاری و نرمافزاری خود صرفهجویی کرده و کار ارتباط میان کاربران و کارمندان مختلف سازمان را نیز راحتتر و سریعتر کنند.
خدمات راه اندازی شبکه به دو دسته کلی تقسیم بندی میشود، خدمات اکتیو شبکه و خدمات پسیو شبکه. در خدمات اکتیو شبکه تمام اقداماتی انجام میشود که روی دادهها تاثیر مستقیم میگذارند. به عنوان مثال نصب یک فایروال سخت افزاری یا نرم افزاری در این دسته خدمات جای میگیرد. در دسته خدمات پسیو شبکه مواردی مانند کابل کشی، نصب تجهیزات سخت افزاری و مواردی از این دست جای میگیرد.
راه اندازی کردن یک شبکه ساده در سیستم عامل ویندوز 10 یکی از مواردی است که باید به درستی به آن مسلط باشید، در حالت کلی استفاده از شبکه در هر ادامه لازم و ضروری خواهد بود.
بسیاری از مدیران ترجیح میدهند از شرکتهای ارائهدهنده خدمات نصب و راه اندازی شبکههای کامپیوتری استفاده کنند. اما دلیل این امر چیست؟ در این مقاله قصد داریم پس از بررسی خدمات ارائه شده توسط شرکتهای خدمات شبکه، نحوه راهاندازی و اتصال به یک شبکه کامپیوتری workgroup را نیز بررسی کنیم. با ما همراه شوید.
شرکت خدمات نصب و راه اندازی شبکههای کامپیوتری
امروزه در هر شرکت و مجموعه بزرگ و کوچکی به شبکههای کامپیوتری نیاز است. استفاده از شبکههای کامپیوتری میتواند ارتباط میان کاربران و کارمندان و همچنین به اشتراکگذاری منابع سختافزاری و نرمافزاری را راحت کنند. علاوه بر این با وجود شبکههای کامپیوتری کارمندان میتوانند از شعبههای مختلف نیز با یکدیگر در ارتباط باشند.
بسیاری از شرکتها ترجیح میدهند برای اطمینان بیشتر و همچنین کاهش هزینههای خود به جای استخدام نیروهای فنی برای مسائل مربوط به شبکه و واحد انفورماتیک از کمک شرکتها و گروههای متخصص خارج از شرکت خود استفاده کنند. معمولاً در زمینه انتخاب شرکت متخصص و خدماتدهنده در این زمینه حساسیت زیادی از سوی کارفرمایان و مدیران وجود دارد. شرکتهای خدماتدهنده شبکههای کامپیوتری باید قادر باشند به هنگام ایجاد نقص و اشکال در شبکهها و سیستمهای کامپیوتری شرکت کارفرما، بهترین و سریعترین خدمات را برای رفع مشکل ارائه دهند. امروزه برونسپاری خدمات شبکه به یک چالش برای کافرمایان تبدیل شده است.
استفاده از خدمات نصب و راه اندازی شبکه از شرکتهای متخصص میتواند موجب کاهش هزینههای سازمان، استفاده کمتر و بهینهتر از فضای فیزیکی سازمان، و همچنین برخورداری از دانش و تخصص اجرایی بیشتر در تمامی حوزهها نظیر مشاوره، اجرا و نگهداری از سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری مربوط به شبکه در سطح کاربران و سرورها شود. به همین دلیل بیشتر کارفرمایان ترجیح میدهند از خدمات این شرکتها استفاده کنند. شرکتهای ارائهدهنده خدمات نصب و راه اندازی شبکههای کامپیوتری خدمات پسیو و اکتیو شبکه و همچنین تمام خدمات مربوط به جابجایی و تغییر ساختار شبکهها را ارائه میدهند:
اجرای خدمات غیر فعال شبکه
خدمات پسیو شبکه در واقع مربوط به بخش سختافزاری هستند که از میان آنها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- کابل کشی شبکه و برق
- پیادهسازی تجهیزات برای نصب تلفنهای سانترال
- نصب شبکه وایرلس
- نصب و تنظیم رک شبکه
- نصب سیستمهای امنیتی
- نصب سیستمهای احراز هویت برای ورود و خروج
- ایجاد ارتباط میان بخشهای مختلف
- عیبیابی و تست شبکه پس از نصب و راهاندازی آن
- نصب تجهیزات مناسب برای راه اندازی اتاق سرور (نظیر تهویه هوا، اعلام و اطفاء حریق، سقف کاذب، دیوارپوش و کفپوش)
- راهاندازی و نصب برق اضطراری
- طراحی اتاق مانیتورینگ شبکه (اتاق پایش شبکه)
- نصب تجهیزات پسیو شبکه مانند سوییچ و روتر
- نصب دوربینهای مداربسته تحت شبکه
اجرای خدمات فعال شبکه
خدمات اکتیو شبکه مربوط به نرمافزارهای خاص برای ارائه سرویسهای گوناگون است. از جمله این خدمات میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- نصب نرمافزارهای کاربردی شبکه
- نصب سرویسهای مجازیسازی کلاینت و سرور
- نصب نرمافزارهای مربوط به امنیت شبکه
- نصب نرمافزارهای مربوط به مانیتورینگ شبکه
- نصب فایروال
- نصب و راهاندازی تجهیزات اکتیو شبکه
- پیکربندی روترها و سوییچهای میکروتیک و سیسکو
- نصب و راهاندازی ویندوز سرور
- نصب و پیکربندی سرورهای لینوکسی یا ویندوزی
- نصب نرمافزارهای مربوط به کنترل و مدیریت پهنای باند مصرفی و اینترنت
- نصب نرمافزارهای بکآپگیری اتوماتیک
- نصب نرمافزارهای اتوماسیون اداری
- نصب سرویسهای ارتباطی تحت شبکه
آموزش تصویری نصب و راه اندازی شبکههای کامپیوتری
شبکهها انواع مختلفی دارند که از میان آنها میتوان به شبکههای peer to peer و شبکههای client and server اشاره داشت. در این بخش مراحل مربوط به خدمات نصب و راهاندازی شبکه workgroup که نوعی از شبکههای peer to peer است را بررسی میکنیم. شبکههای peer to peer را نیز میتوان به انواع گوناگونی تقسیم کرد:
- استفاده از کارت شبکه
- استفاده از کابل نول مودم
- استفاده از مودم
برای راهاندازی شبکه peer to peer با استفاده از کارت شبکه میتوانید مراحل زیر را طی کنید:
- برای استفاده از این روش به تعدادی کامپیوتر با کارت شبکه، سوییچ (برای اتصال بیش از 3 کامپیوتر به یکدیگر)، کابل کت کراساور (برای متصل کردن 2 کامپیوتر بدون استفاده از سوئیچ)، و کابل کت ساده (برای متصل کردن کامپیوترها با استفاده از سوییچ) احتیاج خواهید داشت. اما اگر نمیتوانید سختافزارهای مربوطه را تهیه کنید، میتوانید از نرمافزارهای مخصوص مانند cisco packet tracer استفاده کنید. با استفاده از این نرمافزار میتوانید یک محیط شبیهسازی برای کار کردن با تجیهزات شبکه در اختیار داشته باشید. این نرمافزار میتواند شما را بیشتر با شبکههای کامپیوتری آشنا کند.
- برای ساخت یک شبکه workgroup در ویندوز 10 باید ابتدا از control panel گزینه system را انتخاب کنید تا پنجره جدید برای شما باز شود.
- بر روی گزینه change setting در سمت راست صفحه کلیک کنید.
- در پنجره باز شده به تب computer name رفته و بر روی دکمه change کلیک کنید.
- در فیلد workgroup نام ورکگروپی که قصد پیوستن به آن را دارید تایپ کرده و بر روی ok کلیک کنید.
- به هنگام ظاهر شدن پیغام خوشآمدگویی بر روی گزینه ok کلیک کرده و سپس برای اعمال تغییرات سیستم خود را restart کنید.
- حال اگر همهچیز به درستی پیش رفته باشد، میتوانید در file explorer، پوشه network نام دستگاه خود را در کنار دیگر دستگاهها مشاهده کنید.
حال تصور کنید که قصد داشته دارید دستگاه دیگری مانند پرینتر را نیز وارد ورکگروپ خود کنید. برای این کار به نکات زیر توجه داشته باشید:
- پرینتر باید به صورت بیسیم و یا با کابل به کامپیوتر اصلی متصل باشد. (منظور از کامپیوتر اصلی کامپیوتری است که پرینتر بر روی آن نصب شده باشد.)
- مطمئن شوید که پرینتر به درستی کار میکند.
- مطمئن شوید که کامپیوتر اصلی به شبکهای که قصد دارید پرینتر را در آن به اشتراک گذارید متصل است.
حال باید مراحل زیر را طی کنید:
- از control panel وارد بخش device and printers شوید.
- بر روی گزینه add printer کلیک کرده و پرینتری که قصد اتصال به آن را دارید انتخاب کرده و بر روی next کلیک کنید.
- پس از پایان اتصال پرینتر و نصب درایورهای آن، در پنجره باز شده بر روی گزینه finish کلیک کنید.
- حال برای آنکه پرینتر را در شبکه به اشتراک بگذارید در control panel بر روی گزینه network and sharing center کلیک کرده و گزینه change advanced sharing settings را انتخاب کنید.
- گزینه file and printer sharing را انتخاب کرده و بر save changes کلیک کنید.
- دوباره از پنجره control panel به بخش devices and printers وارد شده و بر روی آیکن پرینتر مورد نظر خود کلیک راست کنید.
- با انتخاب گزینه printer properties بر روی زبانه sharing کلیک کرده و گزینه share this printer را انتخاب کنید. بر روی ok کلیک کنید تا عملیات مربوطه به اتمام رسد. حال میتوانید پرینتر خود را در شبکه ورکگروپ با دیگر دستگاهها به اشتراک گذارید.
آنچه در مقاله شرکت خدمات نصب و راه اندازی شبکههای کامپیوتری خواندید
همانطور که در این مقاله از وب سایت ترازنت خواندید، امروزه استفاده از شبکههای کامپیوتری در تمام سازمانهای کوچک و بزرگ به یکی از واجبات تبدیل شده است. بسیاری از کارفرمایان ترجیج میدهند از شرکتهای ارائهدهنده خدمات نصب و راه اندازی شبکههای کامپیوتری استفاده کنند تا بدین وسیله هزینههای خود را نیز کاهش داده و خدمات بهتری هم دریافت کنند. در این مقاله به بررسی خدمات نصب و راه اندازی شبکه و همچنین نحوه راهاندازی یک شبکه workgroup پرداختیم.