فضای ابری و سرور مجازی

یکی از اولین مواردی که پس از نصب و راه اندازی شبکه، باید در نظر داشته باشید، امکان ارتقا خدمات شبکه کامپیوتری است که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنید. اگر هنوز از هاست اشتراکی که از ابتدا سایت را روی آن راه‌اندازی کرده‌اید استفاده می‌کنید، زمان آن فرا رسیده که به داشتن یک سرور مستقل فکر کنید. سرور مجازی ابری و سرور اختصاصی یکی از آن دو انتخابی است که باید همواره در ذهن داشته باشید اما، این انتخاب منوط بر شناخت تفاوت بین این دو سرویس است. می‌دانید این دو سرویس چه تفاوتی با هم دارند؟

مزایای سرور ابری در چیست؟

در یک ابر، کامپیوتر‌هایی که در یک موقعیت مکانی متمرکز نشده‌اند می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. در یک سرور ابری، اطلاعات در کامپیوترظ‌های یک ابر ذخیره می‌شوند. بنابراین یکی از مزیت‌های سرور ابری در این است که در صورت بروز حوادث غیر مترقبه نظیر نقص در سخت افزار یا آتش سوزی، سرویس دادن به درخواست کننده‌گان متوقف نخواهد شد.

• سرور ابری هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. در یک سرور ابری، شما فقط به اندازه مصرف از سرور هزینه پرداخت خواهید کرد. بنابراین زمانی که نیاز به فضای ذخیره بیشتر داشته باشید، می‌توانید در هر زمان از طریق پنل اختصاصی خود سرور را ارتقا داده و هزینه آن را پرداخت کنید. سرور ابری خاصیت Redundant دارد.

سرور مجازی یا VPS

سرور مجازی یا VPS، در واقع یک ماشین مجازی است که بر بستر یک سرور فیزیکی قدرتمند راه‌اندازی شده است. بر روی این سرور فیزیکی، چندین سرور مجازی راه‌اندازی می‌شود. در این روش، منابع سرور اصلی، بین سرورهای مجازی تقسیم می‌شود و هر سرور مجازی، منابع مخصوص به خود را دارد و از بقیه سرورها مجزا است. در خرید سرور مجازی در شرایط مشخص، سرور مربوطه می‌تواند برای افزایش عملکرد، بین سرورهای فیزیکی مختلف جا به جا شود.

مزایای سرور ابری

رفع مشکل تامین سرعت و پهنای باند اینترنت و پشتیبان گیری اطلاعات به صورت اتوماتیک

عدم نیاز به خرید سیستم رایانه و سرور سخت افزاری

تامین امنیت ارتباط با نرم افزارهای مالی تحت اینترنت

توجه داشته باشید سرور مجازی، کاملا با هاست اشتراکی متفاوت است و بر خلاف هاست اشتراکی، می‌توان کلیه منابع و قدرت پردازشی سرور را در اختیار یک سایت قرار داد.
هر سرور مجازی، سیستم عامل جداگانه‌ای دارد و کاملا مستقل از دیگر سرورها است، بطوری که هر یک از کاربران، بطور مستقل بر روی یک ماشین مجازی مجزا قرار می‌گیرند. سرور مجازی با شبیه‌سازی محیط یک سرور اختصاصی فیزیکی، به شکل قابل توجهی هزینه‌ها را کاهش داده است.

سرورهای مجازی یا VPS بطور کلی امنیت بیشتری نسبت به سرویس‌های میزبانی اشتراکی دارند. از طرفی دیگر دستتان برای نصب نرم افزارهای مورد نیاز نیز بازتر خواهد بود.

سرور مجازی لینوکس، سرور مجازی ویندوز و سرور مجازی میکروتیک از انواع سرورهای مجازی براساس سیستم عامل به شمار می‌روند.