یکی از شغل‌های پر درآمد حوزه شبکه‌های کامپیوتری شغل تکنسین شبکه‌ است. این فرد دارای وظایف مشخصی وابسته به بزرگی شبکه تحت مدیریتش است. در حالت کلی می‌توان گفت یک تکنسین شبکه‌های کامپیوتری یا helpdesk وظیفه دارد که یک شبکه کامپیوتری را علاوه بر آن که راه‌اندازی کند وظیفه نگهداری و رفع مشکلات آن را بر عهده دارد.

مهارت‌های مختلفی برای تبدیل شدن به یک متخصص شبکه وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به آشنایی با خدمات اکتیو شبکه و پسیو شبکه، آشنایی با استانداردهای شبکه و مواردی از این دست از مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام شدن به عنوان یک تکنسین شبکه خواهد بود.

اگر بخواهیم به معرفی شغل تکنسین شبکه بپردازیم باید در مرحله اول به وظایف و مهارت‌هایی اشاره کنیم که یک تکنسین حرفه‌ای شبکه باید از آن برخوردار باشد. 

مهارت‌های یک تکنسین شبکه را می‌توان شامل مواردی از قبیل آشنایی کامل با مفاهیم رایج در دنیای شبکه، آشنایی با پروتکل‌های شبکه، آشناییی با انواع تجهیزات پسیو و اکتو شبکه، توانایی درک تفاوت تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه و… در نظر گرفت. 

یک متخصص یا تکنسین شبکه وظایف مختلفی از قبیل رفع مشکلات به وجود آمده در شبکه، ارائه آموزش مناسب به افراد تازه وارد به سازمان، پاسخگویی مناسب و حرفه‌ای به افراد، نصب تمامی نرم افزارها و سیستم‌ عامل‌های شبکه با توجه به نیاز شبکه، نصب انواع تجهیزات شبکه، ارائه خدمات پشتیبانی شبکه و… را در شرکت برعهده دارد. در ادامه این مقاله از وب سایت ترازنت به بررسی دقیق ویژگی‌های یک تکنسین شبکه حرفه‌ای خواهیم پرداخت.  

تکنسین شبکه‌های کامپیوتری

یکی از شغل‌های حوزه شبکه تکنسین شبکه‌های کامپیوتری است. این شخص با توجه به دانش فنی خود شبکه‌هایی که در ادارات دولتی و همچنین در دیگر شرکت‌ها مورد نیاز است را راه‌اندازی و نگهداری می‌کند. با توجه به نیاز آن شرکت می‌تواند این شبکه بزرگ یا کوچک باشد و همچنین امکان دارد کاربردهای هر شبکه نسبت به دیگر شبکه‌های موجود در سازمان‌ها متفاوت باشد. شاید در یک شبکه نیاز به راه اندازی میل سرور وجود داشته باشد ولی در یک شبکه دیگر نه!

تکنسین شبکه

مهندس شبکه یا همان تکنسین شبکه باید به خوبی با استاندارد‌ها و خدمات نصب و راه‌اندازی شبکه آشنا باشد و بتواند به خوبی شبکه مورد نظر شرکت یا سازمان را پیاده سازی کند. داشتن اطلاعات دقیق از تجهیزات شبکه مورد دیگری است که تسلط داشتن به آن برای تبدیل شدن به یک تکنیسین شبکه لازم و ضروری است.

در حالت عادی یک تکنسین شبکه باید این توانایی را داشته باشد تا به خوبی بتواند یک شبکه را پیاده سازی کند و همچنین توانایی مدیریت و عیب‌یابی شبکه را نیز بر عهده بگیرد. داشتن اطلاعات دقیق در رابطه با تجهیزات و خدمات پسیو شبکه و اکتیو شبکه می‌تواند به دانش فنی این فرد بیفزاید.

تکنسین شبکه بی‌سیم

یکی از شغل‌های رو به رشد در دنیای شبکه شغل‌، تکنسین شبکه بی‌سیم است. دیگر در شرکت‌ها و ارگان‌های خصوصی و دولتی استفاده کمتری از شبکه‌های سیمی می‌شود. تکنسین‌های شبکه سعی می‌کنند با کمترین میزان استفاده از کابل شبکه بتوانند شبکه مورد نظر را پیاده سازی کنند. تکنسین شبکه بی‌سیم فردی است که توانایی پیاده سازی یک شبکه بی‌سیم را داشته باشد و بتواند تمامی موارد از نصب تا بهره برداری را خود به تنهایی انجام دهد. 

مواردی که تکنسین شبکه باید به آن مسلط باشد

مهارت های لازم تکنسین شبکه

اطلاعات و مواردی وجود دارد که یک تکنسین شبکه باید به خوبی به آن مسلط باشد، تسلط داشتن به این موارد باعث خواهد شد تا این فرد در هنگام پیاده‌سازی و عیب‌یابی شبکه با مشکل رو به رو نشود. آشنایی به موارد زیر برای یک مهندس شبکه لازم و ضروری خواهد بود.

  1. آشنایی دقیق با مفاهم شبکه
  2. آشنایی دقیق با سخت افزار شبکه
  3. توانایی دسته‌بندی کردن شبکه از نظر تکنولوژی انتقال
  4. توانایی دسته‌بندی کردن شبکه از نظر مقیاس شبکه
  5. آشنایی کامل با پروتکل‌های شبکه
  6. آشنایی دقیق با استاندارهای رایج در شبکه
  7. آشنایی کامل و دقیق با تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه
  8. و…

وظایف تکنسین شبکه چیست؟

وظایف تکنسین شبکه

بسته به آن که یک شبکه در سازمان به چه میزان بزرگ است، تکنسین شبکه می‌تواند وظایف متفاوتی را بر عهده داشته باشید اما در حالت کلی یک متخصص یا مدیر شبکه باید در هر سازمانی موارد نام برده شده در ادامه را به به درستی به سر انجام برساند.

  • رفع مشکل‌های موجود در شبکه
  • آموزش کارکنان و همکاران حاضر در شرکت
  • پاسخگویی مناسب به همکاران در رابطه با شبکه
  • نصب تجهیزات جدید و رفع عیب از تجهیزات شبکه
  • توانایی پیاده‌سازی اکتیو دایرکتوری
  • نصب سیستم عامل‌های مورد نیاز شبکه
  • خدمات پشتیبانی شبکه
  • و …

وجود یک تکنسین شبکه در سازمان‌هایی که در آن شبکه وجود دارد، لازم و ضروری است. یک تکنسین شبکه باید مهارت‌های مختلفی داشته باشد تا بتواند به خوبی در سازمان وظایف خود را به خوبی به اجرا درآورد. از جمله وظایف یک تکنسین شبکه در سازمان می‌توان به رفع مشکلات به وجود آمده در ساختار شبکه، آموزش کارکنان جدید، پاسخ به سوالات کاربران، نصب انواع تجهیزات شبکه، نصب انواع نرم افزارهای مورد نیاز شبکه و… اشاره کرد. اگر نیاز به تکنسین شبکه دارید می‌توانید با شماره‌های موجود در وب سایت ترازنت با ما تماس بگیرید.

آنچه در مقاله تکنسین شبکه بیان کردیم

موارد مختلفی وجود دارد که یک تکنسین شبکه باید به آن مسلط باشد از جمله این موارد می‌توان به توانایی نصب انواع تجهیزات شبکه، بررسی دقیق مشکلات به وجود آمده در شبکه، توانایی پاسخ گویی به سوالات کاربران شبکه، آموزش کارکنان جدید شبکه و… اشاره کرد.