امنیت شبکه کامپیوتر [Network Security] به معنای ایجاد مقررات و قوانینی است که توسط مدیر شبکه به کار گرفته می‌شود تا شبکه از هرگونه تجاوز در امان بماند. امنیت شبکه برای حفاظت از شبکه کامپیوتری در برابر حملات سایبری ضروری است و امن بودن شبکه را در برابر هر چیزی تامین می‌کند. امنیت شبکه شامل حفاظت از سخت افزارها، نرم‌افزارها و اطلاعاتی است که در شبکه قرار دارد. شب

روش‌های امنیت شبکه

برای حفظ امنیت در شبکه نیاز است اقداماتی را انجام دهید تا احتمال وقوع حملات سایبری کاهش پیدا کند. در ادامه به راه‌ حل‌هایی برای ایجاد امنیت در شبکه می‌پردازیم.

رمزگذاری قوی

با رمزگذاری قوی برای شبکه احتمال افشای داده‌های آن کمتر می‌شود. سعی کنید برای تمامی حساب‌های کاربری رمزهای متفاوتی بگذارید تا اگر رمزی فاش شد، دیگر اطلاعات شبکه به خطر نیفتد.

به کارگیری فایروال

با استفاده از یک فایروال می‌توانید اطلاعات و ترافیک وارد شده به شبکه را کنترل کنید تا ناامنی شبکه از بین برود. در گذشته فایروال‌ها به صورت سخت افزاری در محل کار وجود داشتند اما امروزه آنها را می‌توان به صورت نرم افزاری در دسترس داشت.

آموزش در مورد شبکه

برای حفاظت از شبکه در ابتدا باید خود شبکه را به طور کامل بشناسید تا بتوانید امنیت و نیازهای آن را تامین کنید. اگر شما بدانید شبکه در حالت عادی چگونه کار می‌کند زمانی که اتفاقی برای آن بیفتد را به آسانی می‌توانید تشخیص دهید.

آپدیت و بروزرسانی برنامه‌ها

با بروزرسانی نرم‌افزارهایی که در شبکه وجود دارد احتمال وجود خطر برای امنیت شبکه کمتر می‌شود.

استفاده از دستگاه‌های با سیم

این نوع دستگاه‌ها خطر کمتری را نسبت به دستگاه‌های وایرلس و بی‌سیم دارند اما در صورتی که در شبکه از دستگاه‌های بی‌سیم استفاده می‌شود، باید به طور کامل بررسی شوند تا امنیت آنها مورد تایید قرار بگیرد.

استفاده از آنتی ویروس

استفاده از آنتی ویروس برای شبکه، از تمامی سیستم‌هایی که به شبکه متصل هستند حفاظت می‌کند.

کنترل دسترسی

اگر می‌خواهید در شبکه امنیت را به خوبی برقرار کنید باید در ابتدا اجازه دسترسی سایر افراد را به شبکه بگیرید و تنها در موارد محدود به آنها اجازه ورود و دسترسی را بدهید.

انواع امنیت شبکه

  • امنیت برنامه
  • کنترل دسترسی به شبکه (NAC)
  • تشخیص نفوذ IDM
  • استفاده از آنتی ویروس
  • ایجاد امنیت ایمیل
  • نظارت بر امنیت وب
  • استفاده از فایروال
  • استفاده از (DLP)
  • استفاده از VPN برای امنیت شبکه
  • بالا بردن اطلاعات در مورد امنیت سایبری
  • تقسیم بندی شبکه به بخش‌های مختلف

اهمیت امنیت شبکه

حفظ اطلاعات داده‌ها در هر سازمان و شرکتی از هر نظر اهمیت دارد زیرا اطلاعات بسیاری مانند نام کاربری، شماره تماس، اطلاعات کارت بانکی،آدرس و تمام اطلاعات مربوط به کاربران شبکه ممکن است در آن قرار داشته باشد. 

تهدیدات امنیت شبکه

بد افزارها

بدافزارها یا همان نرم افزارهایی که هکرها برای سرقت داده از آن استفاده می‌کنند یکی از تهدیداتی است که امنیت شبکه را مختل می‌کند. درنتیجه تکنسین‌های شبکه باید در زمان کمی آنها را شناسایی کنند و اجازه ورود را به آنها ندهند.

فیشینگ (Phishing)

نوعی تله است که هدف آن بدست آوردن اطلاعات یک شبکه مانند اطلاعات کاربران آن است.

تهدیدات عمومی

ممکن است کارمندان شبکه به صورت خواسته یا ناخواسته اطلاعات یک شبکه را افشا کنند و امنیت شبکه را به خطر بیندازند.

حمله Dos

این نوع حمله ترافیک زیادی را به شبکه شما وارد می‌کند و موجب کند شدن و از دسترس خارج شدن آن برای کاربرانی می‌شود که در تعامل با شبکه هستند.

استراتژی و برنامه برای امنیت شبکه

  1. در گام اول سعی کنید شبکه را به درستی پیکربندی کنید تا در هنگام استفاده از شبکه به مشکلی برخورد نکنید. 
  2. اگر عامل نفوذی و غیر طبیعی را مشاهده کردید، به سرعت به تکنسین‌های شبکه اطلاع دهید تا مشکل رفع شود.
  3. اگر سرعت بالایی در پیدا کردن حمله سایبری داشته باشید، اطلاعات و داده‌های شما محفوظ می‌ماند.