ارتباط بین دفاتر و شعب (Network connection between offices and branches) برای بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها دارای چند شعبه و یا دفاتر متعدد هستند و نیاز دارند تا شعبه‌های مختلف آن‌ها با هم ارتباط داشته باشند. فرقی نمی‌کند این شعب در سطح یک منطقه باشند یا شهر و یا حتی دنیا؛ بلکه آن‌ها برای سهولت و سرعت در انتقال اطلاعات، ارتباطات صوتی و تصویری، تبادل و به اشتراک گذاری منابع و بسیاری از فعالیت‌های دیگر، نیاز به یک ارتباط شبکه‌ای دارند. 

در گذشته برای برقراری این ارتباط از Lease line یا همان خطوط اجاره‌ای از مخابرات استفاده می‌کردند. امروزه استفاده از این روش منسوخ شده و شرکت‌ها و سازمان‌ها برای برقراری ارتباط امن بین دفاتر خود، از راه‌های دیگری استفاده می‌کنند. در این مقاله قصد داریم تا چگونگی ارتباط امن بین دفاتر از طریق شبکه را شرح داده و روش‌های ایجاد این ارتباط را به طور کامل بررسی کنیم.

دلایل ایجاد ارتباط امن بین دفاتر و سازمان‌ها

برخی از شرکت‌ها و سازمان‌ها دارای شعب و دفاتر مختلفی هستند. ممکن است شعب مختلف این شرکت‌ها در منطقه، شهر و یا حتی کشور دیگری قرار داشته باشند. این شرکت‌ها باید با هم در ارتباط بوده و اطلاعات موردنیاز را بین شعب مختلف به اشتراک بگذارند. 

توجه داشته باشید، زمانی که فاصله میان دفاتر زیاد می‌شود، بحث امنیت اطلاعات شرکت پیش می‌آید. بنابراین باید از طریق برخی روش‌ها، علاوه بر انتقال به موقع اطلاعات و مدارک موردنیاز، امنیت آن‌ها را هم تامین کنید. مهم‌ترین و بهترین راه برای انتقال و تبادل اطلاعات در میان شعب مختلف یک شرکت و داشتن یک ارتباط امن بین دفاتر، تبادل از طریق شبکه بین دفاتر و شعب است. 

برقراری ارتباط امن بین دفاتر از طریق سرویس‌های مختلفی صورت می‌گیرد و هرکدام از شرکت‌ها ممکن است از سرویس مختلفی برای این کار استفاده کنند. در ادامه به بررسی انواع روش‌های ایجاد ارتباط میان دفاتر مختلف پرداخته و آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

روش‌های ایجاد ارتباط امن بین دفاتر و شعب 

برای ایجاد ارتباط امن بین دفاتر و شعب مختلف باید پارامترهای مختلفی را در نظر داشته باشید. میزان پهنای باند موردنیاز، گستردگی جغرافیایی، بودجه، شرایط اقلیمی منطقه و برخی از عوامل دیگر همگی در ایجاد ارتباط امن بین دفاتر نقش مهمی دارند. در ادامه به بررسی چند مورد از این ارتباطات خواهیم پرداخت: 

  • ارتباطات شبکه‌های بی‌سیم 

برقراری ارتباطات توسط شبکه بی‌سیم (وایرلس)، با استفاده از رادیوهای وایرلس و دستگاه‌های مربوطه انجام می‌شود. برای برقراری این ارتباط در هر دو طرف، دکل و نگهدارنده‌های لازم نصب می‌شوند. سپس تجهیزات وایرلس بر روی آن نصب شده و با انجام تنظیمات لازم، ارتباط بین طرفین برقرار می‌شود. 

  • ارتباطات کابلی 

یکی دیگر از روش‌های برقراری ارتباط امن بین دفاتر، استفاده از ارتباط کابلی است. برای راه اندازی ارتباط کابلی و برقراری ارتباط امن بین دفاتر و شعب، از کابل و فیبر استفاده می‌شود. از آنجایی که در این نوع از ارتباطات، فواصل بین دفاتر بالا است، به طور معمول از فیبر نوری استفاده می‌کنند. 

یکی از مزایای اصلی این نوع ارتباط، داشتن پهنای باند مناسب و نیز سرعت بالا است. همچنین این روش کمترین اثر منفی را از شرایط جوی می‌گیرد و به همین دلیل، استفاده از آن گستردگی بالایی دارد.

  • برقراری ارتباط MPLS

MPLS (Multi Protocol Label Switching)، یکی از پروتکل‌های مهم IP است. این پروتکل، سوئیچینگ مبنی بر بسته دو لایه ایجاد کرده و از اطلاعات Forwaring لایه سه استفاده می‌کند. این پروتکل از الگوریتم جابه‌جایی برچسب برای هدایت بسته‌ها استفاده می‌کند و هر LSR (Label Switch Router) در شبکه، از تکنیک جابه‌جایی برچسب برای هدایت بسته‌ها به سمت مقصد نهایی استفاده می‌کند. 

شرکت مخابرات این امکان را مهیا کرده که بتوانید با استفاده از این سرویس، به برقراری ارتباط امن بین دفاتر و شعب خود در چند نقطه مختلف اقدام کرده و با اتصال دو سر این ارتباطات به سوئیچ‌ها و یا روترها، یک شبکه خصوصی مجازی بین نقاط موردنظر خود ایجاد کنید.

  • برقراری ارتباط از طریق اینترنت 

یکی دیگر از راه‌های برقراری ارتباط امن بین دفاتر، برقراری ارتباط اینترنت است. این سرویس از بستر اینترنت مخابراتی کشور استفاده کرده و برقراری ارتباط را با استفاده از سیم مسی، فیبر و سایر بسترهای فراهم شده توسط مخابرات ایجاد می‌کند. این نوع از ارتباط برای مراکزی که امکان استفاده از ارتباط کابلی و بی‌سیم را ندارند، مناسب است. البته توجه داشته باشید که در این نوع از برقراری ارتباط، باید هزینه آبونمان ماهیانه مخابرات را هم پرداخت نمایید. 

  • برقراری ارتباط امن بین دفاتر و شعب روی اینترنت 

این نوع از انواع ارتباط نیز یکی دیگر از روش‌های ایجاد و برقراری ارتباط امن بین دفاتر است. البته در نظر داشته باشید که در این نوع ارتباط باید به امنیت توجه ویژه‌ای داشته باشید تا اطلاعاتتان توسط افراد سودجو و کلاهبردار، مورد سوء‌استفاده قرار نگیرد. این نوع از انواع ارتباطات توسط ایجاد تونل بین دو نقطه انجام می‌شود. 

روش های ارتباط دفاتر با شعب

سرویس PTP چیست؟

اتصال اینترنت PTP (Point to Point)، یک روش بی‌سیم برای اتصال و ارتباط امن بین دفاتر و سازمان‌ها است. این سرویس با تنظیم یک نقطه اتصال مبدا در یک مکان مطلوب و استفاده از آنتن‌ها و تجهیزات رادیویی نقطه به نقطه در سراسر منطقه موردنیاز به دست می‌آید. 

این نوع اتصال مزایای زیادی دارد که در ادامه به چند مورد از مزایای آن اشاره خواهیم کرد:

  • اطمینان 

یکی از اولین و مهم‌ترین ویژگی‌های یک شبکه خوب، قابلیت اطمینان آن است. توجه داشته باشید که این نوع اتصال، از نوع اتصال بی‌سیم است و به همین دلیل نگرانی از بابت اختلال در کابل‌های سیمی در آن وجود ندارد. همچنین این نوع ارتباط همچون تماس تلفنی بین شما و دوستتان است. یعنی همان طور که در مکالمه بین شما، هیچ فرد دیگری از مکالمه شما باخبر نمی‌شود، این نوع از سرویس هم کاملا به صورت خصوصی و بین شما و شعبه دفترتان خواهد بود.

  • سرعت 

از آنجایی که این شبکه خصوصی است، سرعت آن بسیار بالا است و دسترسی شما را به یک اینترنت پرسرعت امکان‌پذیر می‌سازد. 

  • نصب و نگهداری آسان

در برخی از سرویس‌های اینترنتی، فرآیند نصب بسیار زمانبر است؛ اما نصب و راه‌اندازی این سرویس بسیار آسان بوده و نیازی به طی کردن مراحل اداری مراکز مخابرات ندارد. همچنین به دلیل مستقیم بودن و عدم نیاز به خطوط تلفن، عملا نیازی به نگهداری نداشته و هزینه‌های شما را کاهش می‌دهد. 

  • تاخیر کمتر

در برخی از سرویس‌ها ایجاد اختلال بین دو نقطه منجر به کاهش سرعت اینترنت شده و مشکلاتی را به همراه دارد. اما در این نوع سرویس، اتصال به صورت مستقیم بین دو نقطه برقرار می‌شود و به همین دلیل تاخیر در این نوع سرویس بسیار کم بوده و شما می‌توانید از سرعت بالای اینترنت استفاده کنید. 

سرویس PTMA چیست؟ 

یکی دیگر از سرویس‌های ایجاد ارتباط امن بین دفاتر، سرویس PTMA است. ارائه خدمات در این سرویس به این صورت است که هر سازمانی که برای شعب خود از مخابرات این سرویس را دریافت می‌کند، باید یکی از شعبه‌ها و یا دفتر مرکزی خود را به عنوان نقطه مادر معرفی کند. 

بعد از آن، مخابرات برای تمام شعب سازمان یک لینک ارتباطی مهیا کرده و این لینک‌ها را در مراکز مخابراتی جمع می‌کند. این لینک‌ها توسط یک لینک (خط E1) به نقطه مادری که توسط سازمان مشخص شده، تحویل داده می‌شود. در واقع این سرویس برای سازمان‌هایی مناسب است که دارای یک دفتر مرکزی هستند و نیاز دارند تا با سایر مراکز و دفاتر خود ارتباط برقرار کنند. 

شرکت ترازنت؛ برترین ارائه دهنده خدمات شبکه‌ای 

شرکت ترازنت، شرکتی بزرگ در زمینه ارائه خدمات، راه‌اندازی و پشتیبانی شبکه، پشتیبانی کامپیوتر و خدمات IT است. ما در تراز نت در تلاش هستیم تا برترین خدمات را به مشتریان خود ارائه کنیم و همین امر باعث شده تا بیش از 20 درصد از مشتریان ما را شرکت‌های بزرگ از سراسر کشور تشکیل دهند. 

ما از سال 1389 با تمرکز بر خدمات فناوری در تلاش هستیم تا همواره به مشتریان خود به نحو احسن خدمت کرده و خدمات خود را به بهترین شکل به آن‌ها ارائه دهیم.

برخی از خدمات ارائه شده توسط شرکت ترازنت 

هر شرکت پشتیبانی وظیفه دارد تا تمام مشکلات موجود در شبکه را در کمترین زمان ممکن تغییر داده و بهترین خدمات را به مشتریان ارائه دهد. ارتباط بین دفاتر با اینترنت یکی از مهم ترین خدماتی است که مجموعه ترازنت آن را ارائه می دهد. ارتباط شبکه بین شعب و دفاتر از نیاز های مهم هر کسب و کار است. در ادامه به برخی از خدمات ارائه شده توسط ما عبارت‌اند از: 

  • تامین امنیت شبکه 
  • ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از هک شدن 
  • پشتیبان گیری از اطلاعات 
  • ارائه خدمات سیستم و سرور 
  • بازدید حضوری از شبکه 
  • انجام پشتیبانی آنلاین و تلفنی 
  • ارائه گزارش‌های مدیریتی و نقشه شبکه 
  • پایش پهنای باند مصرف شده در شبکه 
  • ارائه انواع خدمات آموزشی برای کارکنان 

چرا شرکت ترازنت را انتخاب کنیم؟ 

شرکت‌های دیگری هم هستند که به ارائه خدمات در این زمینه می‌پردازند، اما شرکت ترازنت با داشتن ویژگی‌هایی منحصر‌به‌فرد از سایر شرکت‌ها متمایز شده و مورد اعتماد مشتریان قرار گرفته است. برخی از ویژگی‌ها و خصوصیات شرکت ترازنت عبارت‌اند از: 

  • داشتن سابقه طولانی در ارائه خدمات و انجام خدمات شبکه‌ای 
  • به‌کارگیری نیروی متخصص و مجرب 
  • ارائه قرارداد رسمی در خدمات شبکه 
  • داشتن نمونه کارهای متعدد و همکاری با بسیاری از شرکت‌ها
  • ارائه پشتیبانی برای خدمات ارائه شده 
  • دارا بودن دانش فنی 

پیدا کردن یک شرکت معتبر و اعتماد کردن به آن کار دشواری است. ما در شرکت ترازنت در خدمت شما هستیم تا با ارائه بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات،ارتباط شبکه ای بین دفاتر و شعب شما را برقرار کرده و انجام امور را برای شما آسان کنیم. برقراری ارتباط بین دفتر و شعب یکی از خدماتی است که مجموعه تراز نت به خوبی انجام می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق تماس با ما، با کارشناسان ترازنت در ارتباط بوده و امور خود را به بهترین شکل به انجام برسانید.

چه روش هایی برای ارتباط شبکه ای بین دفاتر و شعب می توان به وجود آورد؟

اصولا از ارتباط های بدون سیم در کسب و کار ها استفاده می کنند اما روش های کابلی هم مورد استفاده است.

سرویس PTMA چه ارتباطی با شبکه سازی شعب دارد؟

این سرویس یکی از روش هایی است که به ارتباط دفاتر و شعب کمک می کند.