شرح وظایف یک متخصص شبکه های کامپیوتری چیست؟ این روزها سازمان ها و شرکت های زیادی هستند که از شبکه های کامپیوتری برای ارتقای سطح ارتباطات خود استفاده می کنند. اگر در حال خواندن این مقاله هستید به احتمال زیاد شما نیز قصد دارید یک متخصص شبکه های کامپیوتری برای شرکت خود استخدام کنید اما از شرح وظایف آن به درستی اطلاع ندارید پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
پیدا کردن یک متخصص شبکه به نظر ساده میرسد اما موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که حوزه شبکه و فناوری اطلاعات بسیار گسترده است به همین خاطر یک متخصص شبکه های کامپیوتری باید مهارت و توانایی بالایی برای انجام امور داشته باشد. پیش از آنکه اقدام به استخدام یک متخصص شبکه کنید باید لیستی از شرح وظایف این متخصص در اختیار داشته باشید تا بدانید انتظارات شما و تعهدات متخصص شبکه چه مواردی است.
بیشتر بدانید: خدمات مشاوره شبکه
1. بررسی مشکلات به وجود آمده در شبکه از وظایف متخصص شبکه های کامپیوتری
یکی از اصلی ترین وظایف یک متخصص شبکه، برطرف کردن مشکلات شبکه است. هر سازمان و شرکتی که از خدمات شبکه های کامپیوتری برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کند، ممکن است در طول زمان با مشکلات متعددی رو به رو شود؛ مشکلاتی که تنها یک متخصص شبکه با سابقه می تواند آن ها را برطرف کند.
برای مثال یکی از رایج ترین مشکلات شبکه های کامپیوتری پایین بودن سرعت اجرای برنامه ها در شبکه است. یک متخصص شبکه های کامپیوتری در قدم اول می داند که باید تمام افزونه های غیر کاربردی را حذف کند.
بیشتر بدانید: پشتیبانی شبکه
مشکلات vpn در شبکه، عدم برقراری اتصال به اینترنت، ویروسی شدن سیستم های فعال در شبکه و… از دیگر مشکلات رایج شبکه های کامپیوتری هستند که برطرف کردن آن ها بر عهده یک متخصص شبکه است. برخی از مشکلات پیش آمده برای شبکه را ممکن است برخی از افراد حاضر در محل شرکت نیز بتوانند حل کنند. اما یک متخصص شبکه با مهارت و تجربه ای که دارد می تواند کوتاه ترین و کم هزینه ترین مسیر را برای حل هر مشکلی انتخاب کند.
2. نظارت بر سیستم های کامپیوتری
از دیگر وظایف یک متخصص شبکه های کامپیوتری این است که همواره بر کامپیوترهای متصل به شبکه نظارت داشته باشد. برای مثال یک آژانس مسافرتی را در نظر بگیرید که در استفاده از شبکه با مشکلی مواجه شده اند. تا زمانی که کامپیوترها به درستی به دیتابیس خطوط هوایی دسترسی نداشته باشد، هیچ یک از افراد حاضر در این آژانس مسافرتی نمی توانند به درستی وظیفه خود را انجام دهند.
از همین رو بسیار مهم است که هر مشکل به وجود آمده در شبکه در اسرع وقت مرتفع شود چراکه تنها بروز اختلال در یک بخش، می تواند عملکرد بخش های دیگر شبکه را نیز مختل کند. بنابراین نظارت مستمر بر سیستم های کامپیوتری را می توان از دیگر وظایف بسیار مهم متخصص شبکه های کامپیوتری دانست.
3. کنترل و مدیریت شبکه
مدیریت و کنترل کاربران شبکه، تعیین دسترسی، تعیین رمز عبور برای کاربران، ایجاد حساب کاربری و… از دیگر وظایف متخصص شبکه های کامپیوتری است. کارکنان سازمان شما ممکن است طی یک دوره زمانی کم یا زیاد شوند. از همین رو باید حساب های کاربری قدیمی را مسدود کنید و برای کارکنان جدید حساب های کاربری جدید، دسترسی و رمز عبور تعیین کنید. تمامی این موارد در حیطه وظایف متخصص شبکه های کامپیوتری است.
برای مشاهده خدمات اکتیو شبکه کلیک کنید.
4. حفظ امنیت شبکه
یکی از مهم ترین نکاتی که حین استفاده از شبکه باید به آن توجه داشته باشید، حفظ امنیت شبکه است. با به خطر افتادن امنیت شبکه ممکن است سازمان یا شرکت شما اطلاعات مهم و محرمانه خود را نیز از دست بدهد. از همین رو یک متخصص شبکه باید در جهت تامین امنیت شبکه اقدامات لازم را انجام دهد.
5. نصب نرم افزارها و سخت افزارهای مورد نیاز
از دیگر مواردی که در شرح وظایف متخصص شبکه های کامپیوتری به چشم می خورد نصب نرم افزارها و سخت افزارهای مورد نیاز سازمان است. ممکن است تصور کنید این اقدام از دست هر شخصی که کمی با کامپیوتر آشنا باشد بر می آید. اما نصب برخی درایو های سخت افزاری و نرم افزارهای تخصصی را باید به یک متخصص شبکه بسپارید.
بیشتر بدانید: خدمات پسیو شبکه
6. پیش بینی مشکلات احتمالی
شاید رفع برخی از مشکلات پیش آمده برای شبکه های کامپیوتری از دست افراد غیر متخصص نیز بر آید اما برای پیش بینی مشکلات احتمالی آینده و پیشگیری از وقوع آن ها باید از تجارب یک متخصص شبکه استفاده کنید. متخصص شبکه نه تنها می تواند مشکلات را تحلیل و آنالیز کند، بلکه می تواند برای پیشگیری از وقوع مجدد این مشکلات در آینده نیز راهکارهایی کاربردی ارائه کند. پیشگیری از اختلالات احتمالی که در آینده ممکن است برای شبکه پیش آید هزینه های مربوط به نگهداری از شبکه را کاهش می دهد.
7. آموزش نحوه استفاده از شبکه به کارکنان
از دیگر شرح وظایف متخصص شبکه های کامپیوتری می توان به تعلیم و آموزش کارکنان اشاره کرد. یک متخصص شبکه خود به درستی بر تمامی بخش های شبکه اشراف داد و می تواند نحوه استفاده از شبکه را با زبانی ساده و قابل فهم به کارکنان آموزش دهد تا کارکنان بدانند چگونه از شبکه استفاده کرده و در عین حال از اطلاعات خود و سازمان محافظت کنند.
عناوین شغلی یک متخصص شبکه های کامپیوتری
یک متخصص شبکه های کامپیوتری می تواند با عناوین متفاوتی در این حوزه اقدام به فعالیت کند. شرح وظایف متخصص شبکه های کامپیوتری بسته به عنوان شغلی و زمینه ای که در آن در حال فعالیت است متغیر است. مهم ترین عناوین شغلی در شبکه های کامپیوتری عبارتند از:
- مدیر شبکه
- مهندس شبکه
- مدیر سیستم های اطلاعاتی
- تکنسین شبکه
- مهندس امنیت شبکه
- مهندس کامپیوتر
- برنامه نویسی کامپیوتری
- کارشناس نصب زیرساخت شبکه
- متخصص تعمیرات شبکه
- مدیر پایگاه داده
یک متخصص شبکه بسته مدرک تحصیلی، مهارت ها و تجاربی که دارد می تواند در یکی از حوزه های فوق به عنوان یک متخصص در زمینه شبکه های کامپیوتری مشغول به فعالیت شود. همان طور که گفته شد شرح وظایف کمی با یکدیگر متفاوت هستند. برای مثال یک مدیر شبکه وظیفه حفظ و نگهداری از شبکه را بر عهده دارد درحالی که مهندس شبکه می تواند گروه های مختلف شبکه های کامپیوتری را طراحی و مدیریت کند. همچنین تکنسین شبکه نیز وظیفه دارد مشکلات کامپیوترهای موجود در شبکه را برطرف کرده و آن ها را سرویس دهی کند. برای کمک گرفتن از یک متخصص برای راه اندازی شبکه و خدمات دیگر می توانید از طریق شماره های موجود در سایت با کارشناسان شبکه ما در تیم ترازنت تماس بگیرید.
یک پاسخ
شرح کاملی از وظایف یک متخصص شبکه های کامپیوتری بود. دمتون گرم و عالی