فایروال تحت شبکه (Network Firewall)؛ در طی این فرآیند سپرواره تحت شبکه سعی می‌کند تا از ورود ترافیک ناخواسته به Network جلوگیری کند تا بتواند سد محکمی جلوی بروز مشکلات احتمالی قرار دهد. دیوار آتش تحت شبکه می‌تواند با استفاده از رول و تنظیمات خود بدافزارهای جدید را مسدود کند، در این صورت جلوگیری از حملات سایبری بسیار آسان‌تر خواهد شد و امنیت کاربران در داخل شبکه تضمین خواهد شد.

جایگاه فایروال در شبکه می‌تواند مقابل تهدیدات امروزی امنیت ایده‌آلی ایجاد کند؟

برای پاسخ به این سوال که آیا فایروال شبکه می‌تواند در مقابل تهدیدات امروزی امنیت ایده‌آلی ایجاد کند؟ باید بگوییم که به طور کامل خیر. اما چرا این اتفاق می‌افتد؟ برای درک بهتر این مسئله بهتر است بدانید، همانطور که آنتی‌ویروس‌ها هرروز خودشان را آپدیت می‌کنند و برای ویروس‌های جدید محدودیت‌های تازه‌ای ایجاد می‌کنند تا سیستم ما در مقابل تهدیدات ایمن بماند؛ اما هر روز ویروس‌های جدیدتری تولید می‌شود که Antivirusها توانایی تشخیص آن‌ها را ندارند، از این رو تا بتوانند برای آن‌ها فکری بکنند و راهکاری بسازند؛ در همان مدت کوتاه فرصت مناسبی ایجاد می‌شود تا بتوانند کار مخرب خود را انجام دهند. فایروال شبکه هم به همین صورت است، نمی‌توان به صورت صد در صد تایید کرد که می‌تواند فضای شما را ایمن نگه‌دارد، اما بدون آن هم فضای شرکت شما یک مکان بی در و پیکر می‌شود که حتی تهدیدهای خیلی قدیمی باز هم برای شما بزرگ محسوب شده و می‌تواند عملکرد شما را به صورت چشمگیری مختل کند. اما نگران نباشید هکرهای زیادی نیستند که بتوانند این کار به خصوص را انجام دهند و بتوانند برای دور زدن فایروال ایده‌های تازه پیاده کنند، به همین دلیل داشتن Firewall می‌تواند تا درصدهای بالایی برای شما ایمنی کامل بوجود آورند. به این صورت که تمام Packetها و درخواست‌های شبکه را در لحظه رصد می‌کنند تا بتوانند از ورودهای غیرمجاز جلوگیری کنند.

انواع فایروال در شبکه را بشناسید

در این قصد داریم تا شما را بیشتر با انواع فایروال شبکه آشنا کنیم، در زیر به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

فایروال‌های برنامه کاربردی وب

فایروال‌های برنامه کاربردی وب به صورتی کار می‌کنند که ترافیک را برای پروتکل‌های لایه 5 تا 7،Open Systems Interconnection یا OSI بررسی می‌کنند. به صورت کلی این فایروال‌ها یک لایه حفاظتی اضافه‌ای برای شبکه تولید می‌کنند تا بتوانند به صورت عمیق‌تر و دقیق‌تر بررسی‌ها را بر روی HTTP و FTP انجام دهند. در کنار این موارد می‌توان به قابلیت ویژه‌ای به نام Logging اشاره کرد که بسیار برای تیم‌های Security  ارزشمند است.

Unified Threat Management Firewall

فایروال‌های امنیتی Unified Threat Management Firewall یا به اختصار UTM بسیاری از ویژگی‌های امنیتی را در کنار هم قرار می‌دهند تا بتوانند حفاظت را به صورت گسترده‌تری فراهم کنند. این نوع از دیوار آتش بررسی Statefull را با استفاده از موارد دیگری مانند: آنتی‌ویروس، سیستم‌های پیشگیری از نفوذ یا IPS-Anti-Spam، شبکه‌های خصوصی یا VPN و… را ترکیب می‌کند. این امکانات شاید نتواند نیازهای یک سازمان بزرگ را فراهم کند، اما برای سازمان‌های کوچک و متوسط بسیار مناسب است، به این دلیل که تنها توسط یک تیم امنیتی می‌توان آن را مدیریت کرد.

فایروال‌های Network Address Translation

کارایی Network Address Translation به این صورت است که یک Gateway واحد برای دسترسی به اینترنت ایجاد می‌کنند. در این صورت سیستم‌های داخل سازمان برای هکرها و افراد خارجی قابل دسترسی نیستند و ترافیک‌های ورودی به داخل شبکه را می‌توان به صورت راحت‌تری مورد بررسی قرار داد. بکارگیری آن معمولا برای سازمان محدودتری قابل استفاده است به این دلیل که معمولا روی یک روتر WI-fi و یا برخی مواقع از طریق VPN پیاده‌سازی می‌شوند.

سخن تکمیلی

فایروال تحت شبکه انواع مختلفی دارد که بتوانید برای شبکه داخلی خود پیاده‌سازی کنید، اما در این مقاله ما سعی کردیم تا مهم‌ترین آن‌ها که در سازمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند را برای شما تشریح کنیم. در این صورت شما می‌توانید با بررسی هرکدام از آن‌ها و نیازهای خود، بهترین آن را برای شبکه‌تان انتخاب کنید. امیدواریم که در این راستا توانسته باشیم دغدغه‌های شما را پوشش داده باشیم.