فایروال سخت افزاری چیست و چه کاربردی دارد؟ در دنیای امروز که تمام اطلاعات ما به صورت دیجیتالی بر روی بستر وب قرار گرفته است، موضوع امنیت اطلاعات نقش پررنگی نسبت به گذشته دارد که حفاظت از آن مهم‌ترین موضوع به حساب می‌آید. شبکه هم به عنوان بخش کوچکی از فضای بزرگ اینترنت نیاز به حفاظت از داده‌های افراد در مقابل تهدیدات دارد، به همین دلیل فایروال‌های سخت افزاری تعبیه شدند تا بتوانند امنیت افراد را روی بستر شبکه فراهم کنند. این قطعه می‌تواند از نفود هکرها جلوگیری کرده و به خوبی نقش خودش را در محافظت از Data کاربران ایفا کند. در این مقاله همراه ما باشید تا جواب سوال فایروال سخت افزاری چیست را بدانید و همچنین با برخی از مزایا و معایب آن آشنا شوید.

فایروال سخت افزاری از چه بخش‌های تشکیل شده است؟

به صورت کلی فایروال سخت افزاری از بخش‌های مختلفی همچون موارد زیر تشکیل شده است:

ماژول ورودی (Input Module): با استفاده از این ماژول ترافیک به داخل شبکه وارد می‌شود، سپس در مرحله بعدی به واسطه رابط‌های مختلف در شبکه دریافت و در نهایت به مرحله بعدی منتقل می‌شود.

ماژول پردازش (Processing Module): وظیفه کنترل ترافیک شبکه به عهده این قسمت است که روی آن پردازش انجام می‌دهد. در حقیقت مسئولیت اجازه دادن یا مسدود شدن ترافیک شبکه بر عهده این قسمت است که باید در مورد آن تصمیم‌‌گیری کند.

ماژول خروجی (Output Module): پس از تصمیم‌گیری در مورد ورود ترافیک به شبکه، کار ماژول خروجی شروع می‌شود که پس از پردازش اطلاعات، آن را به سمت مقصد مورد نظر ارسال می‌کند.

تمام موارد عنوان شده این بخش در اکثر Hardware Firewallها مشترک است، اما تفاوت‌های کوچکی در برندهای مختلف وجود دارد که شامل: نحوه مدیریت و کنترل دستگاه، مقیاس پذیری، قابلیت‌های امنیتی و… است.

نحوه عملکرد فایروال سخت افزاری و مزیت آن در مقابل فایروال نرم‌افزاری

نحوه عملکرد فایروال سخت‌افزاری و مزیت آن در مقابل فایروال نرم‌افزاری به شرح زیر است:

محدوده عملکرد بالا: یکی از مولفه‌های اصلی که در مورد نسخه سخت افزاری فایروال می‌توان گفت، سرعت بسیار بالای آن است. این Firewall توانایی پردازش و هدایت شبکه در کوتاه‌ترین زمان ممکن را دارد، به این دلیل که صرفا برای همین مورد طراحی شده است.

امنیت بالا: این نوع از دیوار آتش به دلیل مجزا بودن سخت افزارش نسبت به شبکه، کمتر مورد تهدید ویروس‌ها و تروجان‌های موجود روی بستر سیستم عامل قرار دارد. به همین دلیل امنیتی پایدار را برای شبکه فراهم می‌کند که رضایت بسیاری از کاربران را جلب کرده است.

مقیاس پذیری: فایروال‌های سخت افزاری به گونه‌ای طراحی شده‌اند که اگر نیاز باشد، بتوانند قطعات مورد نیازشان را تغییر داده و یا افزایش دهند. از این رو می‌توانند عملکرد پردازشی بهتری برای شبکه داشته باشند.

دقت بالا: حملات شبکه‌ای حالت‌های مختلفی دارند، اما دقت بالای Hardware Firewall باعث شده است تا از تهدید این حملات به شبکه جلوگیری شود. این حالت به دلیل داشتن قوانین دقیق و رفتار پروتکل‌های شبکه به وجود آمده است تا راندمان کنترل Network بهتر انجام شود.

مدیریت آسان: یکی از مولفه‌های اصلی این نوع از دیوار آتش مدیریت آسان آن است، به این دلیل که برای کنترل شبکه نیاز به دانش و شناخت خاصی از فایروال سخت افزاری نیست.

معایب فایروال های سخت افزاری چیست؟

شاید داشتن مزیت‌های فراوان شما را ترغیب به استفاده از دیوار آتش سخت افزاری کرده باشد، اما لازم است معایب فایروال‌های سخت افزاری را بدانید تا بتوانید بهتر در مورد صرف بودجه خود برای امنیت شبکه خود تصمیم‌گیری کنید. این موارد به شرح زیر است:

هزینه بالا: شاید از نظر امنیت بتوان این مدل را بالاتر از نسخه نرم‌افزاری آن دانست، اما باید بدانید که صرف هزینه برای فایروال سخت افزاری توسط کسب و کارهای کوچک و متوسط معنایی ندارد. به این دلیل که بودجه بالایی را به خودش اختصاص می‌دهد.

نیازمند زیر ساخت ویژه: اگر برای اتصال به شبکه زیرساخت ویژه‌ای ندارید یا توانایی ایجاد کردن آن را ندارید، بهتر است از داشتن فایروال شبکه‌ای صرف نظر کنید. به این دلیل که با فراهم نکردن این زیرساخت محدودیت‌های زیادی برای شما ایجاد می‌شود که شاید خوشایند نباشد.

نیازمند به دانش شبکه: اگر دانش پایه در زمینه شبکه‌های کامپیوتری را ندارید، بهتر است که از پیاده‌سازی فایروال سخت افزاری صرف نظر کنید.

سخن تکمیلی

در این مقاله سعی شد تا جواب سوال فایروال سخت افزاری چیست، به وضوح بیان شود تا آشنایی کاملی در رابطه با آن پیدا کنید. همچنین سعی شد تا تمام مزایا و معایب موجود در این حوزه برای شما شرح داده شود تا اگر قصد پیاده‌سازی آن برای شبکه خودتان را دارید، بتوانید بهترین تصمیم را در این مورد بگیرید. در پایان هم امیدواریم توانسته باشیم دغدغه شما نسبت به این موضوع را برطرف کرده باشیم.