در دنیای امروزی که تکنولوژی با سرعت قابل توجهی در حال رشد است، قطعا ویروس‌ها و خطرات جدیدتری هم برای آن ساخته می‌شود. برای اینکه بتوانید در برابر این تهدیدات که هر روز هم خطرناکتر می‌شوند، در امان بمانید؛ بایستی یکی از روش‌های محافظت را برگزینید. نوعی از محافظت با استفاده از فایروال میکروتیک انجام می‌گردد که ما در این مقاله می‌خواهیم به شرح آن بپردازیم.

شرح فایروال روتر میکروتیک

فایروال میکروتیک می‌تواند روی بستری که شما در حال استفاده از آن هستید، امنیت زیادی فراهم کند. به عنوان مثال برای تشخیص دادن و مسدود کردن بسیاری از اسکن‌های مخفی‌کاری، حملات Dos، سیل SYN کاربرد دارد. برای اینکه بتوان در شبکه رد و بدل اطلاعات صورت بگیرد، لازم است تا داده‌ها بین کامپیوترها جابجا شوند که خود این Data خودشان از تکه‌های کوچک‌تری به نام بسته تشکیل شده‌اند. از این رو چندین مورد از این بسته‌ها فقط برای ایجاد، نگهداری و پایان ارتباط به کارگیری می‌شوند.

به عنوان مثال اگر شرکت شما بخواهد با دنیای بیرون ارتباط برقرار کند، قطعا به اینترنت متصل می‌شود. به همین دلیل فرصت مناسبی است تا هکرهای مخرب به اطلاعات شما دست پیدا کنند، اما برای جلوگیری از این حالت باید روتر فایروال میکروتیک استفاده شود تا جریان داده‌ها از روتر و همچنین از روتر به روتر کنترل شود.

 فایروال میکروتیک برای چه مواردی قابل استفاده است؟

فایروال میکروتیک برای مواردی همچون حالت‌های زیر قابل استفاده است:

  • فیلترینگ آدرس IP
  • فیلترینگ پروتکل پورت
  • فیلترینگ رابط شبکه
  • فیلترینگ آدرس منبع مک
  • گزینه پروتکل TCP

دیوار آتش میکروتیک چه ویژگی‌هایی دارد؟

دیوار آتش میکروتیک می‌تواند ویژگی‌های فراوانی را برای شما مهیا کنند که در ادامه به شرح بسیاری از آن‌ها می‌پردازیم:

  1. بازرسی بسته‌های دولتی
  2. تشخیص پروتکل لایه هفت
  3. فیلترینگ پروتکل‌ها به صورت تک به تک (همتا به همتا)
  4. آدرس MAC منبع
  5. آدرس‌های IP (شبکه یا لیست) و انواع آدرس (پخش، محلی، چند رسانه‌ای، یکپارچه)
  6. پورت یا محدوده پورت
  7. پروتکل‌های IP
  8. گزینه‌های پروتکل (نوع ICMP و فیلدهای کد، پرچم‌های TCP، گزینه‌های IP و MSS)
  9. رابط بسته از راه رسیده یا از طریق آن خارج شده
  10. جریان داخلی و علائم اتصال
  11. بایت DSCP
  12. محتوای بسته
  13. میزان رسیدن بسته‌ها و شماره دنباله‌ها
  14. اندازه بسته
  15. زمان رسیدن بسته

فایروال میکروتیک چه کاربردهایی دارد؟

به طور کلی می‌توان کاربردهای فایروال میکروتیک را به موارد زیر تقسیم‌بندی کرد:

محافظت از روتر در برابر دسترسی غیر مجاز

محافظت از روتر در برابر دسترسی غیر مجاز یکی از روش‌هایی است که فایروال میکروتیک می‌تواند دسترسی عوامل خارجی به شبکه را قطع کند. در این صورت امنیت شبکه تامین شده و همچینن می‌توان سفارشی سازی‌هایی را نیز انجام داد تا در نهایت بتوان امنیت کاربران را کنترل نمود.

حفاظت از میزبان مشتری

با استفاده از این فایروال توانایی کنترل دسترسی کاربران را دارید، به این صورت که می‌توانید اتصالات آدرس‌های اختصاص داده شده به شبکه User را زیر نظر داشته باشید. همچنین امکانات دیگری که در این راستا در اختیار شما قرار می‌گیرد، دادن اجازه دسترسی فقط به میزبان‌ها و سرویس‌های خاص است.

استفاده از ماسک برای مخفی کردن شبکه خصوصی در پشت یک آدرس خارجی

فضای شبکه شرکت خود را در نظر بگیرید که می‌خواهد با دنیای بیرون ارتباط برقرار کند، برای خارج و وارد شدن اطلاعات دروازه‌ای لازم است تا این کار به بهترین شکل صورت بگیرد. فایروال می‌تواند به عنوان بهترین دروازه برای یک اتصال امن استفاده شود. در این صورت تمام آدرس‌های خصوصی می‌توانند مخفی شده باشند. همچنین طوری وانمود می‌شود که از یک آدرس خارجی – آدرس روتر – آمده است.

اجرای سیاست استفاده از اینترنت از طریق شبکه مشتری

شاید جالب باشد بدانید که شما می‌توانید به صورت دقیق به رصد شبکه مشتری بپردازید. در این صورت آمار ترافیک دقیق پیوندها را دارید.

اولویت بندی ترافیک

باوجود این قابلیت می‌توانید روی بسته‌های ارسال اولویت‌بندی انجام دهید تا از این طریق بتوانید بسته‌های مهم‌تر را در سریع‌ترین زمان ممکن جابجا کنید. با این قابلیت دیگر شما شاهد موضوع کمبود پهنای باند نیستید، به این دلیل که ترافیک شبکه را می‌توانید مدیریت کنید و پهنای باند اختصاصی به هر کاربر اختصاص دهید.

اعمال صف برای بسته‌های خروجی

اعمال صف برای بسته‌های خروجی ویژگی جالبی است که برای شما مهیا شده تا بتوانید سرعت اتصال را به گروه خاصی از بسته‌ها محدود کنید.

سخن تکمیلی

به طور کلی فایروال میکروتیک را می‌توان یکی از کاربردی‌ترین بخش‌های شبکه دانست که برای یوزرهای یک Network می‌تواند امنیت بالایی را به ارمغان آورد. از این رو مدیران شبکه برای دادن اختیارات، ست کردن محدودیت‌ها برای دسترسی و کنترل جریان اطلاعات بسیار دستشان باز گذاشته شده است تا بتوانند به بهترین نحو شبکه را مدیریت کنند. در این صورت شاهد امنیت کاملی برای شبکه هستید که می‌تواند خیال را شما را از بابت نفود هکرهای مخرب راحت کند. در پایان هم امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.