حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه چقدر است؟ خدمات پشتیبانی شبکه از جمله مشاغل تخصصی در زمینه فناوری اطلاعات و رایانه است. کسانی که در این حرفه استخدام میشوند، وظیفه راهاندازی و نگهداری از شبکه و همچنین حفظ امنیت آن را بر عهده دارند. بنابراین لازم است که مهندسان شبکه با مواردی مثل نرمافزارهای مورد نیاز برای برپایی شبکه و همچنین انواع مختلف سختافزارها همچون سوییچ، روتر و… آشنا باشند. در ادامه با شرکت خدمات شبکه ترازنت همراه باشید تا در مورد حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه، مهارتها و مزایا و معایب این شغل بیشتر صحبت کنیم.
با شغل کارشناس پشتیبانی شبکه آشنا شوید
کسانی که در حوزه پشتیبانی شبکه فعالیت دارند، شبکههای متصل کننده رایانهها را راهاندازی کرده و در صورت بروز هرگونه نقص آنها را به سرعت برطرف میکنند. کارشناس پشتیبانی شبکه باید توانایی لازم برای ایجاد شبکههای گسترده و محلی را داشته باشد و صرفنظر از کوچک یا بزرگ بودن آن بتواند چالشهای به وجود آمده در زمینه انتقال اطلاعات را رفع نماید.
متناسب با تعداد دادههایی که بین کامپیوترهای موجود در شبکه انتقال مییابد، نیاز به حفظ امنیت اطلاعات نیز بیشتر میشود. بنابراین مهندس شبکه باید بتواند امنیت شبکه را حفظ کرده و راهکارهایی را نیز برای ارتقاء امنیت ارائه دهد.
شرح وظایف پشتیبان شبکه
وظایفی وجود دارند که در صورت انجام صحیح آنها حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه به بالاترین میزان میرسد. مهمترین این وظایف عبارتند از:
- نگهداری و پشتیبانی از شبکههای کامپیوتری و همه سیستمهایی که به آن مربوط هستند. مانند: پشتیبانی از بخشهای سختافزاری، نرمافزارها و کلیه اپلیکیشنهای تحت شبکه
- آپدیت ویروسکشها
- نصب و راهاندازی تجهیزات شبکه مثل سوئیچ، روتر، ویپیان و…
- پشتیبانگیری از دادههای شبکه
- عیبیابی و پیدا کردن روشهایی خلاقانه به منظور بهبود عملکرد شبکه
- نگهداری از فایروالها
- حفظ امنیت سیستمها
- انجام تعمیرات و ارتقای شبکه
- نگهداری و حفظ اطلاعات مهم
- برنامهریزی برای بهروزرسانیها
- · نصب برنامهها
نقش مهارتهای کارشناس پشتیبانی شبکه در افزایش حقوق
کارشناس پشتیبانی شبکه باید دارای مجموعهای از مهارتها باشد تا بتواند آنالیز و سنجش سیستمها را به طور اصولی انجام دهد. به طور کلی مهارتهای مورد نیاز مهندس شبکه شامل مهارتهای تحلیلی، مهارت مدیریت زمان، مهارت ارتباطی، مهارت حل مسئله و مهارت مدیریت پروژه هستند.
کارشناس پشتیبانی شبکه باید شخصی خلاق بوده و از توانایی حل مسئله بهرهمند باشد. علاوهبرآن داشتن اطلاعات کافی درباره نحوه راهاندازی سختافزارها و نرمافزارهای شبکه برای وی ضروری است. این خصوصیات باعث میشود که مهندس شبکه بتواند پیادهسازی سیستمها، اتصال آنها به یکدیگر و ایجاد زیرساختهای ارتباطی بین دستگاههای مختلف را به بهترین شکل انجام دهد.
مورد دیگر این است که کارشناس باید از نظر ارتباطات اجتماعی نیز در سطح بالایی باشد و بتواند در قالب تیم به فعالیت بپردازد. زیرا این شغل نیازمند برقراری ارتباط با مدیران سازمانها، تکنسینهای شبکه، کارمندان بخشهای مختلف و برنامهنویسان است.
مهارت مدیریت پروژه نیز به شخص کمک میکند تا شبکه را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار داده و به طور همزمان چندین پروژه را اجرا نماید. مهارت مدیریت زمان هم برای کارشناس ضروری است؛ زیرا کارفرمایان توقع دارند که مدیر شبکه پروژههای خود را در موعد مقرر تحویل دهد.
حال هرچه که میزان این مهارتها در فرد بیشتر باشد، به همان نسبت حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه افزایش پیدا میکند. زیرا امروزه اکثر مدیران به دنبال استخدام افرادی با رزومه کاری قابل قبول و مهارت بالا هستند. بنابراین صرفا داشتن تحصیلات آکادمیک برای دست یافتن به درآمد بالا کافی نیست، بلکه مدیر شبکه باید به تواناییهای ذکر شده نیز مجهز باشد.
حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه در ایران و خارج از کشور
با توجه به اینکه حوزه فناوری اطلاعات روزبهروز در حال پیشرفت و توسعه است، شاهد هستیم که همواره تقاضا برای استخدام مدیر شبکه بیشتر میشود. میزان حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه را میتوان از دو جنبه مورد بررسی قرار داد. یکی دستمزد این افراد در خارج ایران و دیگری در داخل کشور است که در ادامه به هر دو مورد خواهیم پرداخت.
حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه در ایران
همانطور که میدانید در ایران شرکتها در دو بخش خصوصی و دولتی فعالیت میکنند که هر کدام از این بخشها میزان دستمزد متفاوتی را برای پرسنل خود درنظر میگیرند. عامل تعیینکننده حقوق کارکنان بخش دولتی بودجهای است که هر سال از سوی هیئت دولت مشخص میشود. اما در بخش خصوصی وضعیت کمی متفاوت است و مولفههایی نظیر میزان تخصص و تجارب کاری، نحوه همکاری و… میزان حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه را تحت تاثیر قرار میدهند.
وضعیت در ایران به گونهای است که کارفرمایان قبل از توجه به دانش تئوریک به میزان مهارت مهندس شبکه توجه میکنند. از اینرو مقدار حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه براساس تخصص و مهارت او بین چند میلیون تا چند ده میلیون متفاوت است. مطمئنا افرادی که در زمینه سخت افزار و نرمافزار شبکه، معماری آن و همچنین مباحث امنیتی شبکه تجربه کافی دارند، با بالاترین میزان حقوق استخدام میشوند.
البته لازم به ذکر است که میزان حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه با توجه به شهر محل فعالیت و میزان حساسیت اطلاعات ارگان موردنظر نیز متفاوت خواهد بود. در شهرهای بزرگی مثل تهران شبکههای پیچیدهتری وجود دارد که متناسب با آن وظایف و مسئولیتهای مهندس شبکه سنگینتر میشود. بنابراین طبیعی است که در چنین شرایطی دستمزد بیشتری برای شخص درنظر گرفته شود.
حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه در خارج
نیاز به افراد متخصص در حوزه فناوری اطلاعات و شبکه در خارج از کشور نیز پیوسته در حال افزایش است. از آنجا که تقاضای بسیاری برای استخدام کارشناس پشتیبانی شبکه در شرکتهای خارجی وجود دارد، اغلب کارفرمایان به کسانی که در این زمینه خبره باشند، دستمزد قابل توجهی را میپردازند.
البته میزان این درآمد در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. بهعنوان مثال در ایالات متحده امریکا حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه در سال 2019 میلادی چیزی حدود 54 تا 96 هزار دلار در سال بوده است. در حالیکه این میزان در استرالیا به بالای 102 هزار دلار در سال نیز میرسد. در اروپا نیز مهندسان شبکه باتجربه میتوانند در سال بین 35 تا 70 هزار دلار درآمد داشته باشند. البته اگر فرد موردنظر در حوزه کاری خود شناخته شده و ماهر باشد، دستمزد او به 95 هزار دلار در سال نیز افزایش مییابد.
مزایا و معایب شغل پشتیبانی شبکه
یکی از مزایای جالب توجه شغل کارشناس شبکه این است که در ایران و اقصی نقاط جهان پتانسیل درآمدزایی فوقالعادهای دارد. علاوهبرآن نیاز به افراد متخصص در این زمینه پیوسته در حال افزایش است؛ زیرا حتی کوچکترین شرکتها و ادارات نیز به دنبال شبکهسازی کامپیوتری و برخورداری از مزایای آن هستند.
مزیت دیگر شغل پشتیبانی شبکه مهارت محور بودن آن و عدم نیاز به تحصیلات دانشگاهی است. به عبارت دیگر برای اشتغال در این زمینه وجود تحصیلات آکادمیک الزامی نیست، بلکه کافی است فرد کارکشته بوده و توانایی حل مسئله داشته باشد تا بتواند یک موقعیت شغلی مناسب را بیابد.
درست است که اغلب سازمانها میزان حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه را بالا درنظر میگیرند، اما این حرفه چالشهای زیادی دارد. به طور مثال ممکن است که برای رفع مشکل شبکه کارشناس مجبور باشد که گاهی بدون وقفه و ساعات طولانی کار کند و استرس زیادی را متحمل شود.
مروری برآنچه که خواندید
کارشناس پشتیبانی شبکه در حال حاضر یکی از پرتقاضاترین مشاغل است. این حرفه نه تنها در ایران بلکه در خارج از مرزهای کشور نیز پتانسیل جذب بالایی دارد و متقاضیان میتوانند براساس میزان تجارب و مهارت خود در این حوزه درآمد کسب کنند. مجموعه تراز نت کمترین تعرفه را برای حقوق کارشناس پشتیبانی شبکه تعیین نموده است تا شرکتهای نیازمند به خدمات پشتیبانی بتوانند از دانش متخصصان با پایینترین هزینه بهرهمند شوند.