رایانش ابری چیست؟ محاسبات ابری یا Cloud Computing یعنی ارائه خدمات محاسباتی از جمله سرورها، ذخیره‌سازی، پایگاه‌های اطلاعاتی، شبکه، نرم‌افزار، تجزیه و تحلیل و هوشمندی از طریق اینترنت (“ابر”) برای ارائه نوآوری سریع‌تر، منابع انعطاف پذیر و صرفه‌جویی در مقیاس است.

. تعریف موسسه ملی استانداردها و فناوری ایالات متحده از رایانش ابری “پنج ویژگی اساسی” را مشخص می‌کند:

  • On-demand self-service یا سلف سرویس برحسب تقاضا. یک مصرف کننده به طور معمول و یکجانبه قابلیت‌های محاسباتی مانند زمان سرور و ذخیره سازی شبکه را به صورت خودکار و بدون نیاز به تعامل انسانی با هر ارائه دهنده خدمات ارائه می‌دهد.
  • تمام قابلیت‌ها از طریق شبکه در دسترس هستند و از طریق مکانیسم‌های استانداردی که استفاده از پلت‌فرم‌های کلاینت کوچک یا بزرگ (مانند تلفن‌های همراه، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و ایستگاه‌های کاری) را ارتقا می‌دهند، قابل دسترس هستند.
  • تجمیع منابع محاسباتی ارائه دهنده برای خدمت به مصرف کنندگان متعدد با استفاده از یک مدل چند مستاجر، با منابع فیزیکی و مجازی مختلف به صورت پویا تخصیص داده شود و براساس تقاضای مصرف کننده تخصیص مجدد داده می‌شوند.
  • خاصیت ارتجاعی سریع قابلیت‌ها را می‌توان به صورت کشسانی تهیه و آزاد کرد، در برخی موارد به طور خودکار، تا به سرعت به سمت بیرون و درون متناسب با تقاضا مقیاس پذیر شود. برای مصرف کننده، قابلیت‌های موجود برای تهیه اغلب نامحدود به نظر می‌رسد و می‌توان آن را در هر مقدار در هر زمان اختصاص داد.
  • خدمات اندازه‌گیری شده سیستم‌های ابری به طور خودکار استفاده از منابع را با استفاده از قابلیت اندازه‌گیری در سطحی از انتزاع متناسب با نوع سرویس (مانند ذخیره‌سازی، پردازش، پهنای باند و حساب‌های کاربر فعال) کنترل و بهینه می‌کنند. استفاده از منابع را می‌توان نظارت کنترل و گزارش کرد و شفافیت را هم برای ارائه دهنده و هم برای مصرف کننده سرویس مورد استفاده فراهم می‌کند.

معماری شبکه ابری و انواع آن

معماری شبکه ابری نحوه ادغام اجزا با یکدیگر را دیکته می‌کند تا بتوانید منابع را روی یک شبکه جمع آوری کنید، به اشتراک بگذارید و مقیاس‌بندی کنید. انواع معماری Cloud Network به شرح زیر است:

  1. ابرهای خصوصی
  2. ابرهای عمومی
  3. ابرهای ترکیبی
  4. چند ابری

انواع رایانش ابری یا شبکه ابری چیست؟

چهار نوع اصلی محاسبات ابری یا Cloud Computing وجود دارد که به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

ابرهای خصوصی

ابرهای عمومی

ابرهای ترکیبی

چند ابری

همچنین سه نوع اصلی از خدمات رایانش ابری وجود دارد که به موارد زیر ختم می‌شوند:

زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS)

پلتفرم به عنوان یک سرویس (Paas)

نرم‌افزار به عنوان سرویس (SaaS)

یادگیری کلود کامپیوتینگ آسان است؟

یادگیری کلود کامپیوتینگ یا شبکه ابری آنقدر جامع و آسان نیست که همه افراد بتوانند آن را فرا بگیرند؛ اگر از آن دسته افرادی هستید که در صدد یادگیری هستید، می‌توانید به موارد زیر دقت کنید:

  • شبکه ابری یک مهارتی است که معمولا فراگیری آن دشوار است. این مهارت به طور کلی بین 2 تا 4 سال طول می‌کشد تا افراد جامعه به آن دست پیدا کنند.
  • اگر در صدد یادگیری شبکه ابری یا Cloud Computing هستید، بهتر است که با عامل‌های یادگیری آن بیشتر آشنا شوید؛ این موارد شامل شبکه‌ها، سیستم‌عامل‌ها، محیط‌های ابری و مجازی‌سازی تعیین می‌کند که چقدر طول می‌کشد تا مهارت‌های رایانش ابری را کسب کنید.
  • سه محیط ابری اصلی وجود دارد: ابرهای عمومی، خصوصی و ترکیبی.
  • شما می‌توانید آموزش رایانش ابری را از طریق یک دوره انلاین حضوری یا Noble Desktop دریافت کنید.

امنیت در شبکه‌های ابری چیست؟

امنیت در شبکه‌های ابری مبتنی بر ابر فناوری، برنامه‌ها، کنترل‌ها و راه‌حل‌هایی است که از داده‌ها، برنامه‌ها و زیرساخت‌ها در فضای ابری محافظت می‌کند. امنیت مبتنی بر ابر برای نظارت بر سیستم‌ها، اطمینان از امنیت داده‌ها، مسدود کردن تهدیدات، مدیریت دسترسی و پاسخ به حوادث، فناوری‌های میزبانی شده بیشتر به فضای ابری متکی است.