پشتیبانگیری شبکه (Network Backup) بهمنظور جلوگیری از هرگونه خسارت احتمالی که به اطلاعات و دادهها وارد میشود، صورت میگیرد. همانطور که مشخص است، هزینه از بین رفتن اطلاعات شبکه، چندین برابر نگهداری و پشتیبانگیری از آن است. در صورتیکه شبکه اولیه به دلایلی مانند تعمیر و نگهداری، موقتاً در دسترس نباشد، میتوان از پشتیبانگیری برای ذخیره و بازیابی اطلاعات استفاده کرد. علاوهبراین، پشتیبانگیری شبکه به شما امکان میدهد تا تغییرات ایجاد شده در شبکه خود را ردیابی کنید تا در صورت نیاز بتوانید به راحتی از دادههای خود نسخه پشتیبان تهیه و بازیابی کنید. در صورتی که نیاز به پشتیبان شبکه دارید، باما تماس بگیرید.
اهمیت پشتیبانگیری شبکه
دلایل متعددی برای پشتیبانگیری شبکه وجود دارد. مدیریت اطلاعات برای دستگاههای یک شبکه بهصورت جداگانه، میتواند کار دشواری و همراه با خطا باشد. به همین دلیل، بهترین راهکار استفاده از پشتیبانگیری شبکه، برای صرفهجویی در وقت و هزینه و همچنین کاهش خطاهای احتمالی است.
خطای انسانی را کاهش میدهد
اگر دادههای شرکت شما در چندین رایانه قرار دارد، پشتیبانگیری شبکه ضروری است. با این حال، بهخاطر سپردن زمانبندی پشتیبانگیری برای چندین رایانه، کسبوکار شما را مستعد خطا میکند و ممکن است یک فایل را برای همیشه از دست بدهید.
ذخیرهسازی را مقیاس پذیر و قابل مدیریت میکند
از آنجاییکه همه دادهها به یک مکان امن ارسال میشوند، پشتیبانگیری شبکه میتواند بسیار راحتتر و قابل کنترلتر شود.
پشتیبانگیریهای شما را خودکار میکند
با تنظیم نحوه پشتیبانگیری شبکه، فرآیندهای پشتیبانگیری شما ساده خواهد شد. اگر یک ارائهدهنده پشتیبانگیری عمومی را برای مدیریت پشتیبانگیریهای خود انتخاب کنید، نرمافزار پشتیبانگیری شما بهطور خودکار از تمام دستگاههای موجود در شبکه شما پشتیبانگیری میکند.
امکان بروز فاجعه را از بین میبرد
داشتن یک طرح دقیق بازیابی، امکان بروز فاجعه در پشتیبانگیری شبکه را از بین میبرد. اگر همه اطلاعاتی که دارید را بدون هیچ نسخه پشتیبان نگهداری کنید یا بهصورت محلی در یک هارددیسک اکسترنال ذخیره کنید، یک خطای کوچک میتواند منجر به نابودی کسب و کار شما شود.
انتخاب نوع سرور پشتیبان، عمومی در مقابل خصوصی
یکی از مهمترین مزایای پشتیبانسازی شبکه، امکان ذخیرهسازی تمام دادهها را از طریق اینترنت در یک سرور است. اما، پیش از اینکه از پشتیبانگیری شبکه استفاده کنید، باید نوع خود را انتخاب کنید. برای این منظور، دو نوع سرور ابری خصوصی و عمومی وجود دارد. یکی از بزرگترین تصورات غلط صاحبان مشاغل هنگام تصمیمگیری بین انتخاب سرور ابری خصوصی و عمومی، امنیت دادهها است. حتی با وجود ویژگیهای امنیتی که بسیاری از ارائهدهندگان پشتیبانگیری ابری عمومی ارائه میدهند، بسیاری از صاحبان کسبوکارهای کوچک هنوز معتقدند که پشتیبانگیری از دادهها در یک سرور خصوصی، امنیت دارد. در حالیکه برای شرکتهای ارائهدهنده سرورهای خصوصی که کنترل کامل سرورها را در دست دارند، بهمعنای امنیت صددرصد نیست. علاوهبراین، تنها به این دلیل که یک ارائهدهنده، پشتیبانگیری عمومی را ارائه میدهد، به این معنا نیست که دادههای شما میتوانند بهصورت عمومی قابل مشاهده و قابل دسترس هستند.
روشهای پشتیبانگیری شبکه
چندین روش متفاوت برای پشتیبانگیری وجود دارد که رایجترین آنها، پشتیبانگیری کامل، پشتیبانگیری افزایشی و پشتیبانگیری دیفرانسیل است. انواع دیگر پشتیبانگیری شامل پشتیبانگیری کامل مصنوعی و آینهسازی است. فرآیند و نحوه پشتیبانگیری هر کدام از این روشها متفاوت است. اما سازمانها باید حداقل یک بار پشتیبانگیری کامل را اجرا و در پشتیبانگیریهای بعدی، یکی از انواع پشتیبانگیری را اجرا کرد.
پشتیبانگیری کامل (Full Backup)
ابتداییترین و کاملترین نوع عملیات پشتیبانگیری، پشتیبانگیری کامل است و همانطور که از نام آن پیداست، این نوع پشتیبانگیری، یک کپی از تمام دادهها را در یک دستگاه ذخیرهسازی، مانند دیسک یا نوار، قرار میدهد. مزیت اصلی انجام یک نسخه پشتیبان کامل در طول هر عملیات این است که یک کپی کامل از تمام دادهها ذخیره میشوند. با این حال، یکی از بزرگترین معایب آن، طولانی بودن زمان تهیه نسخه پشتیبان نسبتبه انواع دیگر پشتیبانگیری شبکه است و به همین دلیل، پشتیبانگیری کامل معمولاً بهصورت دورهای اجرا میشود.
پشتیبانگیری افزایشی (Incremental Backup)
پشتیبانگیری افزایشی تنها دادههایی را کپی میکند که از آخرین عملیات پشتیبانگیری دچار هر نوع تغییری شده باشند. در این روش، زمان آخرین عملیات در نظر گرفته میشود و در صورتیکه تغییراتی در اطلاعات نسبتبه آخرین زمان پشتیبانگیری رخ دهد، اطلاعات تغییر یافته پشتیبانگیری میشوند. مزیت پشتیبانگیری افزایشی این است که مقدار کمتری از دادهها را نسبت به کامل کپی میکند. بنابراین، این نوع از پشتیبانگیری سرعت بیشتری نسبتبه سایر روشها دارد و به فضای کمتری برای ذخیره نسخه پشتیبان نیاز دارند.
پشتیبانگیری دیفرانسیل (Differential Backup)
پشتیبانگیری دیفرانسیل مشابه پشتیبانگیری افزایشی است و فرآیند آن به این صورت است که فقط تغییراتی که از آخرین نسخه پشتیبان کامل رخ داده است در فایل پشتیبان ثبت می شود. اگرچه این روش دادههای بسیار کمتری را نسبتبه پشتیبانگیری کامل ذخیره میکند، اما در مقایسه با پشتیبانگیری افزایشی، حجم بیشتری از دادهها را پشتیبانگیری میکند. لذا، پشتیبانگیری دیفرانسیل از نظر فضا و مدت زمان مورد نیاز برای اجرا، بین پشتیبانگیری افزایشی و پشتیبانگیری کامل قرار میگیرد. با ترازنت انواع خدمات شبکه را تجربه کنید.
جمعبندی
هر سازمانی برای ارائه برنامهها و خدماتی که کسبوکارشان را هدایت میکنند، به در دسترس بودن و امنیت زیرساخت شبکهاش وابسته است. بهوجود آمدن حتی یک قطعی کوتاه در شبکه، ناشی از خرابی سختافزار یا پیکربندی نادرست میتواند منجر به ضرر مالی قابل توجه و کاهش بهرهوری شود. برخلاف زیرساخت سرور که در آن راهحلهای زیادی برای بازیابی اطلاعات وجود دارد، مدیریت پیکربندی شبکه و پشتیبانگیری از دستگاههای شبکه یک کار پیچیده و اغلب دستی است. پشتیبانگیری و بازیابی اطلاعات شبکه یک راهحل مقرونبهصرفه است و جز مهمترین بخشهای فناوری اطلاعات محسوب میشود. این فرآیند شامل جمعآوری دادهها از تمام گرهها و دستگاههای نهایی که در زیرساخت شبکه هستند، اجرا میشود. لذا، در صورتیکه اطلاعات قرار داده شده بر روی سرور از اهمیت بالایی برخوردار هستند، پشتیبانگیری شبکه یک گزینه الزامی برای شما خواهد بود.